Cand se stropesc pomii fructiferi?

Cand se stropesc pomii fructiferi?

Cand se stropesc pomii fructiferi?

Când v-ați ales prima dată pomii fructiferi, probabil i-ați cules dintr-un catalog de pomi. Frunzele strălucitoare și fructele strălucitoare din imagini sunt ispititoare și promit un rezultat delicios după câțiva ani de îngrijire minimă. Din păcate, pomii fructiferi nu sunt plantele lipsite de griji pe care ai putea spera să fie. Dăunătorii și bolile afectează pomii fructiferi din fiecare parte a țării. Pulverizarea pomilor fructiferi este cea mai bună modalitate de a evita aceste probleme și funcționează cel mai bine atunci când sunt făcute în momentul potrivit al anului. Să aflăm mai multe despre când să pulverizăm pomii fructiferi.

 

Spray de uz general – Cel mai simplu mod de a avea grijă de toți dăunătorii și problemele posibile cu pomii tăi fructiferi este utilizarea unui amestec de pulverizare de uz general. Nu va trebui să identificați fiecare dăunător și boală care vă deranjează copacul și îi va acoperi pe cei de care s-ar putea chiar să-i lipsească. Verificați eticheta și utilizați un amestec care este etichetat numai pentru utilizarea pomilor fructiferi.

Spray-uri latente – Pentru a avea grijă de insecte solzi, aplicați o substanță numită ulei latent. Uleiurile latente trebuie folosite la începutul primăverii, înainte ca mugurii de frunze să înceapă să se deschidă. Ele pot provoca daune copacilor dacă îi folosiți când temperatura scade sub 40 grade F. (4 C), așa că verificați vremea pentru săptămâna următoare înainte de a folosi aceste uleiuri. Majoritatea pomilor fructiferi au nevoie doar de uleiuri latente aplicate la fiecare cinci ani, cu excepția cazului în care există o problemă mare de infestare în zonă.

Spray-uri fungicide – Utilizați un spray fungicid la începutul sezonului pentru a elimina boala crustei, cum ar fi piersici. Puteți aștepta puțin mai mult în primăvară pentru a utiliza acest spray, dar faceți-o înainte ca frunzele să se fi deschis. Aceste fungicide de uz general ar trebui să fie întotdeauna utilizate atunci când temperaturile din timpul zilei sunt în mod constant în jurul a 60 de grade F. (15 C).

Spray-uri insecticide – Folosiți spray insecticid atunci când petalele florii cad pentru a avea grijă de majoritatea dăunătorilor pomilor fructiferi. Singura excepție de la această regulă pentru uz casnic este, probabil, molia. Pentru a avea grijă de această insectă comună, pulverizați copacii din nou la două săptămâni după căderea petalelor și o ultimă oară la mijlocul verii pentru a avea grijă de a doua generație de molii care sosește adesea.

 

No Comments

Post A Comment