Cand se taie pomi

Taierea pomilor fructiferi

Cand se taie pomi

Iarna este un moment important pentru pomii fructiferi și tufișuri. Este momentul să plantezi altele noi și să acordăm puțină atenție plantelor existente. Este un moment important pentru tăierea unor soiuri și o oportunitate de a ne asigura că condițiile sunt potrivite pentru sezonul care urmează pentru toți. Este, de asemenea, momentul potrivit pentru o curățare bună pentru a încerca să minimizeze dăunătorii și bolile în anul următor.

În primul rând, să ne ocupăm de tăiere. Merele și perele sunt tăiate în mod ideal la sfârșitul verii și din nou iarna. Când frunzele au căzut, este ușor să vezi structura copacului și să iei deciziile corecte de tăiere. Practic tu tăiați pentru a încuraja formarea mugurilor de fructe și pentru a controla dimensiunea și forma pomului. Acest lucru este important pentru a limita numărul de fructe potențiale, pentru a vă asigura că cele care se dezvoltă sunt de mărime și calitate bună. De asemenea, tăierea controlează creșterea, permițând aerului să circule prin plantă, menținând-o sănătoasă și permițând soarelui să intre pentru a coace fructele. Aruncați o privire la o carte bună de tăiere sau pe internet și amintiți-vă că tăierea este un proces foarte logic; nu este atât de dificil pe cât pare.

Prunele, cireșele și alte fructe cu sâmburi nu sunt tăiate niciodată iarna; orice tăiere se face când plantele sunt în frunze. Coacăzele negre sunt de obicei tăiate imediat după fructificare, tăind tulpinile care au rodit și lăsând să se dezvolte lăstari noi. Cu toate acestea, puteți tăia alte coacăze iarna; tăiați unii dintre lăstarii mai vechi, lăsându-i pe cei mai noi. Fructe de trestie, cum ar fi fructe de zmeura pe lemnul nou. În cazul în care rodesc vara, noi trestie vor fi dezvoltate în ultima parte a anului; acestea le înlocuiesc pe cele care tocmai au rodit, care pot fi tăiate imediat înapoi la nivelul solului. Noile bastoane sunt apoi legate de suporturi. Totuși, zmeura fructiferă de toamnă poate fi tăiată până la pământ iarna. Lăstarii noi cresc și se dezvoltă în sezonul următor.

No Comments

Post A Comment